Waterontharders: een duurzame investering in een nieuwbouwhuis

Een waterontharder is een duurzame investering in je nieuwbouwhuis, die je ecologische voetafdruk kleiner maakt. Veel nieuwbouwhuizen zijn uitstekend geïsoleerd en hebben Energielabel A. Een waterontharder helpt je het milieu nog minder te belasten! Hoe dat komt, lees je in dit artikel.

nieuwbouw

Duurzame investering in je nieuwbouwhuis

Hard water bevat veel calcium en magnesium, wat zich samen vormt tot kalk. Kalk zet zich af in leidingen, verstopt je stoomstrijkijzer en legt een grauwsluier over je was. Een waterontharder heeft daarom een aantal duidelijk zichtbare voordelen:

Waterontharders in je nieuwbouwwoning

Er zijn dus veel voordelen bij het plaatsen van een waterontharder in een nieuwbouwwoning. Het plaatsen van een waterontharder in een woning die kort geleden is opgeleverd, is het beste moment. De leidingen zijn nog nieuw en kalk heeft dus nog geen kans gehad om deze aan te tasten. Ook plaats je op dat moment vaak nieuwe apparaten. Een waterontharder kan gemakkelijk aangesloten worden in de nieuwbouwwoning. Zelfs in kleine ruimtes zoals de meterkast!

Een nieuwbouwwoning: het beste moment om een waterontharder te installeren

Een waterontharder als duurzame investering in anderen

Het past niet bij onze visie om onze waterontharders te laten maken in een lagelonenland onder slechte arbeidsomstandigheden. Wij geloven in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom worden onze waterontharders dicht bij huis gemaakt, in België. Onze producten worden daar gemaakt in een werkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee helpen we hen om zelfstandig te leven en te werken aan een product waar ze trots op mogen zijn.

Eerst zien, dan geloven

Kom vooral langs in een van onze showrooms in Zwaag of Stadskanaal. Hier kan je onze waterontharders in werking zien en het zachte water voelen en proeven. Een van onze medewerkers staat je graag te woord in een vrijblijvend adviesgesprek. Heb je weinig tijd? Lees dan alvast de veelgestelde vragen.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie