Waterontharders: een duurzame investering in een nieuwbouwhuis

Een waterontharder is een duurzame investering in je nieuwbouwhuis, die je ecologische voetafdruk kleiner maakt. Veel nieuwbouwhuizen zijn uitstekend geïsoleerd en hebben Energielabel A. Een waterontharder helpt je het milieu nog minder te belasten! Hoe dat komt, lees je in dit artikel.

nieuwbouw

Duurzame investering in je nieuwbouwhuis

Hard water bevat veel calcium en magnesium, wat zich samen vormt tot kalk. Kalk zet zich af in leidingen, verstopt je stoomstrijkijzer en legt een grauwsluier over je was. Een waterontharder heeft daarom een aantal duidelijk zichtbare voordelen:

Waterontharders in je nieuwbouwwoning

Er zijn dus veel voordelen bij het plaatsen van een waterontharder in een nieuwbouwwoning. Het plaatsen van een waterontharder in een woning die kort geleden is opgeleverd, is het beste moment. De leidingen zijn nog nieuw en kalk heeft dus nog geen kans gehad om deze aan te tasten. Ook plaats je op dat moment vaak nieuwe apparaten. Een waterontharder kan gemakkelijk aangesloten worden in de nieuwbouwwoning. Zelfs in kleine ruimtes zoals de meterkast!

Een nieuwbouwwoning: het beste moment om een waterontharder te installeren

Een waterontharder als duurzame investering in anderen

Het past niet bij onze visie om onze waterontharders te laten maken in een lagelonenland onder slechte arbeidsomstandigheden. Wij geloven in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom worden onze waterontharders dicht bij huis gemaakt, in België. Onze producten worden daar gemaakt in een werkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee helpen we hen om zelfstandig te leven en te werken aan een product waar ze trots op mogen zijn.

Eerst zien, dan geloven

Kom vooral langs in een van onze showrooms in Zwaag of Stadskanaal. Hier kan je onze waterontharders in werking zien en het zachte water voelen en proeven. Een van onze medewerkers staat je graag te woord in een vrijblijvend adviesgesprek. Heb je weinig tijd? Lees dan alvast de veelgestelde vragen.

Deel dit bericht op:

Lees ook

’Zacht water verminderde mijn droge huid’

’Zacht water verminderde mijn droge huid’ – Emmy had altijd last van een droge, jeukende huid. Lees hier hoe een waterontharder haar hielp!

Meer informatie

‘Het scheelt enorm met schoonmaken’

Sinds Albert Buitenhuis een halfjaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk liet installeren, is schoonmaken een stuk makkelijker geworden. Lees meer!

Meer informatie

Kalk: dit doet het met je lichaam

Kalk in je drinkwater zorgt voor aanslag op sanitair. Maar wat doet het eigenlijk met je lichaam? Lees het hier!

Meer informatie

‘Ik beveel de waterontharder regelmatig aan’

Edwin en zijn vrouw zochten een niet-elektrische waterontharder voor hun woning. Deze vonden ze bij Van Meerendonk. Lees hier hun verhaal!

Meer informatie

Alles over het verschil in drinkwater in Nederland

Er zit veel verschil in de hardheid van ons water in Nederland. Hoe kan dit? Lees er hier alles over!

Meer informatie

‘Haar eczeem is enorm afgenomen’

Sinds meneer en mevrouw A. een waterontharder hebben laten plaatsen, heeft mevrouw A. veel minder last van haar eczeem.

Meer informatie

‘Die waterontharder is van meerwaarde voor mijn bedrijf’

Heildina schafte voor haar steakhouse een grote installatie waterontharder aan. Een keuze waar ze nog steeds elke dag blij mee is.

Meer informatie

Schoonmaaktips bij gebruik van zacht water

Schoonmaken met zacht water? Lees hier hoe je dat aanpakt!

Meer informatie

Marit: ‘Zo’n quooker biedt een stukje gemak en scheelt veel tijd’

Niet lang nadat Marit en haar vriend verhuisden naar een andere woning lieten ze een quooker in de keuken plaatsen. ‘Het biedt gemak en scheelt veel tijd.’

Meer informatie