Wat een waterontharder voor jou kan betekenen

Ga je de waterhardheid meten op verschillende plaatsen in Nederland, dan kom je er al snel achter dat daar onderling verschil in zit. Over het algemeen kun je stellen dat ons leidingwater nogal hard is. Met andere woorden: er zit veel kalk in. Een waterontharder is dan een goede oplossing, want hard water is minder goed voor je. 

Kalk

Omdat ons kikkerlandje vroeger onder water lag, zijn er tegenwoordig veel schaaldieren te vinden in de bodem. Het kalk van deze dieren is daar eveneens in terug te vinden. Omdat de concentratie kalk per gebied kan verschillen en drinkwater lokaal wordt is het logisch dat de waterhardheid per regio anders is. Wil je de waterhardheid meten van het leidingwater in jouw woonplaats, dan zijn daar verschillende technieken voor. Maar over het algemeen kun je het ook eenvoudig op internet vinden wanneer je er even op googelt.

Nadelen hard water

Hard water brengt echter wel enkele nadelen met zich mee:

Het kalk van deze dieren is daar eveneens in terug te vinden

KIWA-keurmerk

Met een waterontharder voorkom je al deze nadelen. Onze waterontharders zijn kwalitatief zó goed dat ze als eerste in Nederland het KIWA-keurmerk hebben mogen ontvangen. En daar zijn we maar wat trots op. Het KIWA-keurmerk is in 2011 in het leven geroepen om de veiligheid van het water te kunnen garanderen. Zo heb jij als consument de garantie dat je een apparaat aanschaft dat je voorziet van veilig (drink)water. Want alle onderdelen en grondstoffen die voor de apparatuur gebruikt worden, zijn geschikt om in contact te komen met (drink)water. Het voldoet dus volledig aan de hoge normen en richtlijnen die aan Nederlands drinkwater worden gesteld.

De beste waterontharder voor jou

Wij werken met een gespecialiseerd team en komen graag bij je thuis om te kijken welke waterontharder voor jouw huishouden de beste optie is. Vrijwel elke woning is ervoor geschikt want het apparaat zelf kan simpel in de kruipruimte of meterkast worden geplaatst. En ook dat installeren komen we voor je doen.

Contact

Wil jij ook af van die droge huid, huidproblemen, de kalkaanslag in je douche en apparaten? Neem dan eens contact op zodat we je alles kunnen vertellen over een waterontharder die geschikt is voor jouw situatie.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Hoe kun je je water ontkalken?

Heb je in jouw woning last hard water en dus veel kalkaanslag? Dit kan erg vervelend zijn. Maar hoe kun je thuis je water ontkalken? Wat is de meest effectieve manier? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Meer informatie

Wat is hard en zacht water?

Als het gaat om drinkwater wordt er vaak gesproken over hard water en over zacht water. Maar wat is het precies? En wat is het verschil? En hoe maak je hard water zacht?

Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een waterontharder?

Een waterontharder heeft flink wat voordelen: hij vermindert kalkaanslag, zorgt voor een besparing op je energierekening en is goed voor het milieu. Maar zijn er eigenlijk ook nadelen?

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wil je weten waarom een waterontharder thuis nuttig kan zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen op een rijtje.

Meer informatie

Van Meerendonk waterontharders werken altijd, ook bij hoogwater

Wil je een waterontharder kopen die altijd werk? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres!

Meer informatie

‘Met een waterontharder in mijn appartementje geniet ik van zacht water’

Toen Levi (27) naar een gebied met hard water verhuisde, had zijn huid hier flink onder te lijden. Tot hij een waterontharder liet installeren. ‘Volgens mij heb ik Van Meerendonk direct gebeld toen de laatste verhuisdoos de drempel over was.’ Lees het hier!

Meer informatie

Een hoge prijs voor je waterontharder? De misverstanden uitgelicht!

In steeds meer woningen zie je ze (niet) hangen: een waterontharder. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om het apparaat. We ontkrachten ze in dit blog!

Meer informatie

Een waterontharder magneet, werkt dat of is het onzin?

Magnetische waterontharders zijn populair én goedkoop. Maar werken ze eigenlijk wel? Nee! In dit artikel lees je waarom niet.

Meer informatie

Wat is de beste waterontharder in 2024?

Wil je in 2024 een waterontharder kopen? Je leest hier wat de beste keus is voor jouw situatie.

Meer informatie