Wat een waterontharder voor jou kan betekenen

Ga je de waterhardheid meten op verschillende plaatsen in Nederland, dan kom je er al snel achter dat daar onderling verschil in zit. Over het algemeen kun je stellen dat ons leidingwater nogal hard is. Met andere woorden: er zit veel kalk in. Een waterontharder is dan een goede oplossing, want hard water is minder goed voor je. 

Kalk

Omdat ons kikkerlandje vroeger onder water lag, zijn er tegenwoordig veel schaaldieren te vinden in de bodem. Het kalk van deze dieren is daar eveneens in terug te vinden. Omdat de concentratie kalk per gebied kan verschillen en drinkwater lokaal wordt is het logisch dat de waterhardheid per regio anders is. Wil je de waterhardheid meten van het leidingwater in jouw woonplaats, dan zijn daar verschillende technieken voor. Maar over het algemeen kun je het ook eenvoudig op internet vinden wanneer je er even op googelt.

Nadelen hard water

Hard water brengt echter wel enkele nadelen met zich mee:

Het kalk van deze dieren is daar eveneens in terug te vinden

KIWA-keurmerk

Met een waterontharder voorkom je al deze nadelen. Onze waterontharders zijn kwalitatief zó goed dat ze als eerste in Nederland het KIWA-keurmerk hebben mogen ontvangen. En daar zijn we maar wat trots op. Het KIWA-keurmerk is in 2011 in het leven geroepen om de veiligheid van het water te kunnen garanderen. Zo heb jij als consument de garantie dat je een apparaat aanschaft dat je voorziet van veilig (drink)water. Want alle onderdelen en grondstoffen die voor de apparatuur gebruikt worden, zijn geschikt om in contact te komen met (drink)water. Het voldoet dus volledig aan de hoge normen en richtlijnen die aan Nederlands drinkwater worden gesteld.

De beste waterontharder voor jou

Wij werken met een gespecialiseerd team en komen graag bij je thuis om te kijken welke waterontharder voor jouw huishouden de beste optie is. Vrijwel elke woning is ervoor geschikt want het apparaat zelf kan simpel in de kruipruimte of meterkast worden geplaatst. En ook dat installeren komen we voor je doen.

Contact

Wil jij ook af van die droge huid, huidproblemen, de kalkaanslag in je douche en apparaten? Neem dan eens contact op zodat we je alles kunnen vertellen over een waterontharder die geschikt is voor jouw situatie.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Zo onderhoud je je waterontharder

Door je waterontharder op de juiste manier te onderhouden heb je er zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe verzorg je het onderhoud van je waterontharder eigenlijk?

Meer informatie

Op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Kijk nog wel om naar je waterontharder! Lees hier waar je aan moet denken.

Meer informatie

‘Ik sta echt achter het product dat ze leveren’

Sinds Patrick Meis 15 maanden geleden een waterontharder liet installeren via Van Meerendonk, merkt hij veel voordelen. Lees meer wat hij vindt van het product!

Meer informatie

Is hard water ongezond?

Zacht water heeft veel voordelen. Maar betekent dat dat hard water ongezond is? Lees er hier alles over!

Meer informatie

De kunst van koffie

Als jij écht van je koffie wilt kunnen genieten, is een waterontharder onontbeerlijk. Waarom? Je leest het in dit blog.

Meer informatie

‘De waterontharder verbeterde de gevoelige huid van mijn vrouw’

Sinds Rob en Reina anderhalf jaar geleden een waterontharder van Van Meerendonk lieten installeren, is Reina’s huid flink opgeknapt. Lees meer!

Meer informatie

De beste waterontharder? Die van Van Meerendonk natuurlijk!

Waarom wij zeggen dat we de beste waterontharder hebben? Dat heeft te maken met het KIWA-keurmerk. Je leest er hier alles over.

Meer informatie

Waterontharder en huishoudapparatuur: een gouden combinatie

Wist je dat je met een waterontharder lagere energiekosten hebt? En dat je apparatuur langer meegaat? Lees er hier meer over.

Meer informatie

6 waterbesparende tips voor jou

Met deze waterbesparende tips kun je op jaarbasis aardig wat geld besparen. Lees hier hoe je dat kunt doen!

Meer informatie